Har ditt barn svårt att hantera sin dyslexi? Letar du efter det bästa sättet att hjälpa och stötta ditt barn?
Om så är fallet måste du börja med att kartlägga och förstå de känslor och tankar som döljer sig bakom dyslexin.
Det kan vara svårt att prata om dyslexi med ditt barn eftersom barnet sannolikt är frustrerat och övertygat om att dyslexi gör honom eller henne korkad, lat och annorlunda än klasskompisarna.
Det enda dessa tankar gör är att sänka ditt barns självkänsla ännu mer.
Med Michael och Boskstavsberget har du en unik möjlighet att få hjälp med att ta upp det svåra samtalet om utmaningarna med dyslexi och strärka ditt barns självkänsla.
Frågorna som finns med i boken skapar en mjuk ram för samtalet. Du kommer få höra ditt barn prata om de irriterande bokstäverna och känslorna som hindrar ditt barn från att vara lyckligt och acceptera sin dyslexi.
Medan ni läser boken tillsammans kan ditt barn känna igen sig självt i bokens huvudkaraktär, Michael, som också tycker att det är svårt att läsa och skriva. Han tar er med på sin resa uppför Bokstavsberget där han upptäcker hur hans dyslexi har hindrat honom från att vara glad och lycklig.
Efter att ha läst boken kommer ditt barn att:
- Känna optimism inför sin framtid med dyslexi
- Vara medveten om känslorna som dyslexi ger upphov till och att de inte hindrar ens drömmar om framtiden
- Ha sin historia om de svårigheter som de upplever och ha sin väg för att hantera dyslexin och bli lyckligt
Bokens författare, Jesper Sehested, är själv dyslektiker.
Som barn kände han sig annorlunda, dum och ensam för att han inte kunde läsa och stava som sina klasskompisar
Men när han accepterade att dyslexin är en del av honom, upptäckte han att han var mycket mer än bara dyslektiker - och att det absolut inte var något fel på honom.
Med Michael och Bokstavsberget, kan du och ditt barn också börja resan uppför ditt barns bokstavsberg. Vem vet vad som kommer att hända längst upp på toppen...