Flowers within Shells. Poems
This book is in Romanian. It is the first poetry volume by Corneliu Cojocaru, who brings a great amount of novelty and originality into the field of Romanian poetry today.
Această ediţie în format clasic (carte tipărită pe hârtie) a volumului Flori cu carapace de tânărul poet Corneliu Cojocaru este publicată şi difuzată prin Amazon pentru Diaspora română, astfel încât cititorii români să aibă la dispoziţie cărţi importante scrise în limba română oriunde s-ar afla în lume.
Corneliu Cojocaru scrie o poezie tulburătoare, ascunzându-şi trăirile în spatele unor sintagme insolite, care însă deschid captivante curcubeie ideatice. Adesea şuvoiul de emoţii îl face pe autor să fie eliptic sau să creeze vocabule noi prin care se îmbină asprimea cu duioşia, amarul şi neaşteptatul existenţei cu dulceaţa rostirii.
Cu stilul său foarte personal, Corneliu Cojocaru ne absoarbe atenţia şi ne pune sufletul în vibraţie chiar înainte de a putea interioriza şi înţelege versurile sale.
Volumul dezvăluie un univers liric care ne urmăreşte mult timp după ce am terminat lectura.
Desenele semnate de Ana Tudor consună cu tonalitatea poemelor şi se transformă într-o interpretare grafică a sensurilor profunde ale volumului.
Citiţi cărţi în limba română! Veţi fi mai aproape de casă, de ţară.
Comandaţi cartea de pe site-ul Amazon corespunzător ţării în care locuiţi şi nu veţi plăti transportul internaţional.
Cumpăraţi cartea acum şi vă veţi bucura de atingerea aripilor unui lirism cu totul aparte.
About the Author: Corneliu B. B. Cojocaru a publicat până acum două volume de versuri:
- Flori cu carapace (2017)
- Suit (2018)
Poetul Corneliu Cojocaru se prezintă
Născut, cu voia lui Dumnezeu, undeva între valea râului Ialomiţa şi drumul spre Sinaia, într-o iarnă din '53, mai grea ca cerul îngheţat, mai imposibilă ca mintea omului... într-o familie de intelectuali riguroşi şi cinstiţi. Şi pentru că era mai bine cu moaşă, am văzut primul licăr de lumină în comuna Brăneşti, jud. Dâmboviţa. Nu pentru mult timp! Bătrâna Chioveanu a plecat spre casă cu mine, dar m-a pierdut prin zăpada de un metru. Căzătura, gerul, impactul... mi-au trezit darurile. Şi m-am trezit la Şcoala Generală din Pucioasa şi la vestitul, pe atunci, liceu. De scris, mi s-a întâmplat când m-au apucat năbădăile uitându-mă la colege cu alţi ochi şi cu alte urechi (perioada festivalului de la Woodstock).
După minunata copilărie, după şcoli primare şi alte clase, a apărut Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale," secţia imagine de film şi TV. Perioadă rodnică. Armata, sigur, un coşmar. Au urmat vreo 30 de ani de Buftea. Am realizat sau am participat la realizarea multor filme. Faliment! Urmează 14 ani de Pro TV şi alţii câţi or mai fi.
Pe cel mai scurt drum dintre o zi şi o viaţă am realizat că nu trebuie să ţipi. Am realizat că fără cărţi n-ai părţi! A scrie, a filma, a pescui, a iubi, a preda fără egoism, a ignora prostia, viclenia şi ticăloşia. ASTA ESTE! Plus... a fi doctorand în media (un fel de a şti că poţi spune şi altora ceea ce crezi).
Corneliu Cojocaru