EXPLANATION OF THE ROMANIAN PEOPLE AND OF THE DACIAN-ROMANIAN PEOPLE'S TRAGIC DESTINY
This book is in Romanian. It exposes the reasons why the Romanian people has reached an extremely difficult period in its history and shows how it can go forward to harmony and happiness.
Această lucrare apare sub egida Biroului de Viitorologie de la Bucureşti.
Autorul cărţii, Ştefan Dumitrescu, este profesor de pedagogie şi psihologie, precum şi un mare scriitor, propus pentru Premiul Nobel.
Cartea Explicarea poporului român şi a destinului tragic al poporului daco-român. Scrisori politice adresate poporului român, clasei intelectuale şi clasei politice româneşti. Marea problemă românească. Fenomenul românesc a fost scrisă pentru a ajuta poporul român să se cunoască pe sine şi pentru a pregăti poporul român să reziste în istorie şi să fie un popor bogat, demn şi fericit.
Autorul cărţii, Ştefan Dumitrescu, ne arată
"Când poporul român va fi cu fiecare an şi deceniu de istorie care trec mai bogat, mai numeros, mai unit, mai puternic, când se va cunoaşte pe sine mai bine şi va înţelege că în loc să-şi invidieze şi să-şi asasineze valorile este mai bine să le ajute să se realizeze maximal, când va înţelege că este mai bine să fie un popor unit decât unul dezbinat, când va alunga de la conducerea sa lichelele, demagogii, mafioţii, setoşii de putere, trădătorii de neam şi de ţară şi va pune în locul lor Conducători patrioţi şi înţelepţi, Mari gânditori politici, când îşi va vindeca patologiile psihologiei sale milenare, şi va învăţa din experienţa lui milenară că este mai bine să fii un popor mare decât unul mic, atunci înseamnă că neamul daco-român se află pe calea cea bună, şi că în curând îşi va rezolva Problema lui dintotdeauna, Marea Problema românească. Abia atunci va fi bine de noi daco-românii în istorie!
Dacă nu vom înţelege lucrul acesta, şi ne vom târî ca şi până acum prin istorie ca un câine bătut de soartă, minţit şi jefuit de cine vrea şi nu vrea, în primul rând de noi înşine, călcat în picioare şi umilit de toţi, în primul rând de politicienii lui, pe care el i-a dat şi i-a votat, sperând că doar, doar om scăpa şi de data aceasta, înseamnă că n-a fost nimic de capul nostru în istorie şi că sfârşitul este aproape!
În cazul acesta va fi mare păcat de strămoşii noştri, care şi-au dat viaţa pentru ca această ţară să existe, şi de copii şi nepoţi! Înseamnă că ne-am bătut joc şi de strămoşi şi de copiii şi nepoţii noştri!"
Citiţi cu sufletul şi cu inima această carte, fiţi alături de toţi românii care îşi iubesc patria şi îşi respectă strămoşii şi care luptă cu toate puterile pentru păstrarea fiinţei naţionale şi propăşirea neamului românesc!
Acum mai mult decât oricând avem datoria de a reînnoi destinul patriei noastre dragi, de a educa poporul român şi a îl aduce pe căile virtuţii, ale iubirii şi respectului faţă de sine şi de cei ce îl alcătuiesc.
About the Author:
ŞTEFAN DUMITRESCU - ITINERAR BIOGRAFIC
Scriitorul şi dramaturgul Ştefan Dumitrescu este născut la jumătatea secolului XX, la 24 aprilie 1950, in comuna Valea Mare, in sudul judeţului Valcea. Urmează şcoala generală, apoi liceul. Din clasa a III-a scrie poezii, la inceput in stilul lui George Coşbuc.
Urmează Facultatea de Filozofie din Bucureşti, intre anii 1969-1973.
Debutează ca poet sub pseudonim in revista Ramuri, la 17 ani, in anul 1967, pe cand era elev de liceu, incurajat de poetul Miron Radu Paraschivescu, care-i spunea intr-o scrisoare caldă, de incurajare: Dacă vei merge pe drumul acesta, dragul meu, vei ajunge departe."
La 1 ianuarie 1970, Ana Blandiana il publică (un alt debut) in revista Contemporanul, prezentandu-l elogios la rubrica Lira de aur."
1970, 1973 publică in revistele "Amfiteatrul, Luceafărul, Romania literară, Contemporanul, " revista "Argeş," are momente poetice la Radio Bucureşti. In revista "Contemporanul" debutează ca istoric şi critic literar cu cronici, recenzii şi pastile literare.
In numărul 12 al revistei "Amfiteatru," din anul 1971, Ana Blandiana il prezintă pe Ştefan Dumitrescu drept un viitor mare scriitor.
In primăvara anului 1973, la prima şedinţă a "Cenaclului Flacăra," poetul Ştefan Dumitrescu citeşte un volum intreg de poezie intitulat Nicolae Labiş - portret cosmogonic
După ce a ajuns Profesor de Psihologie şi Pedagogie la Liceul Pedagogic din Tulcea, a continuat să colaboreze la revistele de cultură ale timpului, "Romania Literară, Luceafărul, Contemporanul, Argeş, Revista Literară Radio," la ziarele "Scanteia Tineretului, Romania Liberă," la Agerpres etc. A infiinţat şi a condus cenacluri literare, asemănătoare Cenaclului "Flacăra," şi a editat reviste şi ziare in care i-a publicat pe elevi, pe tineri, fiind un descoperitor de talente.
A publicat zeci de cărţi - volume de versuri, romane, piese de teatru, eseuri.
Este unul dintre puţinii scriitori romani propuşi la Premiul Nobel."