About the Book
ATLANTIDA AND OTHER LOST WORLDS
This book is in Romanian. It presents the history of several civilizations that have been destroyed, leaving just a few enigmatic messages for us to brood upon.
Această ediţie a cărţii este publicată special pentru românii din diaspora.
Citiţi cărţi în limba română! Veţi fi mai aproape de casă, de ţară.
Comandaţi cartea de pe site-ul Amazon corespunzător ţării în care locuiţi şi nu veţi plăti transportul internaţional.
A existat Atlantida? A fost poporul atlant matricea care a stat la baza primelor civilizatii istorice cunoscute? Dominau armatele si flota atlanta emisfera nordica, punând bazele primului imperiu global aparut în Istorie? Au venit cei dintâi oameni din preistorie în Europa si în bazinul mediteranean, în sudul Africii si în cele doua Americi de pe pamânturi disparute acum 10-12000 de ani? Au fost gasite dovezi inatacabile în sprijinul acestor ipoteze?
Fortaretele ciclopice miceniene sau incase, palatele cretane, monumentele megalitice europene, cetatile scufundate în Atlantic, sistemul constructiilor în trepte raspândit pe tot globul, uluitoarele vestigii ramase de la olmeci, sumerieni, egipteni, chiar cele minoice ori sarde, continua sa rezerve surprize de proportii. Aceasta este "Lumea cetatilor aurului," mostenitoare a eternei Atlantida, adevarata precursoare a culturii si societatii europene sau "occidentale." Istoria civilizatiilor care s-au succedat pe Terra este ea însasi o lume, fascinanta, dar prea putin explorata. Descoperirile ultimelor decenii stau marturie faptului ca acum, la începutul Mileniului al Treilea, exista sperante pentru destramarea valului de mister ce acopera, înca, o mare parte din trecutul umanitatii. Trebuie doar ca toti oamenii sa-si pastreze mintea si spiritul treze, sa nu uite ca numai dorinta de a cunoaste, cea de a intelege si capacitatea de adaptare pot asigura înflorirea unei civilizatii si supravietuirea ei în timp. "Gândesc, deci exist" este un îndemn mai necesar astazi ca niciodata, când singura speranta pentru viitor a umanitatii ramâne trezirea fiecarui individ în parte. Acestei constiinte individuale si perenitatii spiritului rational, umanist, le sunt destinate paginile acestei carti.
About the Author:
DAN APOSTOL s-a nascut la 12 iulie 1957, în Bucuresti. A murit la 4 martie 2013.
A fost editor, publicist si realizator de programe TV, având o bogata activitate culturala. A fost redactorul-sef al revistei "Terra XXI," coordonatorul redactiei "Stiinta - Frontierele cunoasterii" si redactorul sef al Editurii "Cartea de Buzunar," directorul Editurii "Baricada," directorul Companiei Nationale de Film, TV si Video "Canal b," consilier la Tipografia Intergraph, la Centrul de Librarii, Anticariate si Galerii de Arta "Compact," la Muzeul Orsay si la Muzeul National de Istorie Naturala din Paris, la Muzeul National de Arheologie din Atena, consultant pentru programe ale Academiei Române si ale Academiei Cehe, consultant al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (U.N.D.P.) si consilier al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila (C.N.D.D.).
A participat la trei campanii de sapaturi arheologice, în Creta, în Grecia continentala si în Insula Santorin. A fost consilier pentru Europa de Est al Comisiei Europene pentru Stiinta (E.C.S. - Comisia Humboldt).
I-au aparut 800 de articole, studii si editoriale în 25 de publicatii din România, Franta, Italia si Marea Britanie si 6 antologii din Anglia si România.
A realizat sau colaborat la 300 de emisiuni difuzate de 16 posturi de televiziune si radio din România, Italia, Franta si Marea Britanie; între 1994-1996 a realizat programele de televiziune ale Companiei "Canal b"; în 1993 a regizat filmele documentare de lung metraj "Stalin - Un cosmar pentru eternitate" si "Baia Mare - Radiografia cancerului ascuns"; în 1998 a colaborat la serialul documentar de televiziune "War and Civilization," regizat de Stephen Trombley.
Între 1991-1995 a realizat, în colaborare, seria "Antares" - patru antologii dedicate culturii enciclopedice (vechi civilizatii, fenomene neelucidate si cryptozoologie) si literaturii fantastice (într-un tiraj total de 100 000 exemplare).
A publicat numeroase volume de cultura enciclopedica (într-un tiraj total de 800 000 exemplare).
În anul 1998, a primit "Premiul pentru Proza Scurta" la Festivalul Fantasia din Copenhaga (Danemarca), pentru nuvela "Vânatorii Lumii de Dincolo." În anul 2004 a primit "Premiul pentru cea mai buna proza straina" al Fantasia Art Association din Cornwall (Marea Britanie), pentru nuvela "Caderea Îngerului."
Alte informatii despre autor aflati chiar din carte!