Management of Confrontations. A Modern Management Textbook
This book is in Romanian. It reveals an amazing synthesis of age-old war techniques and modern marketing methods meant to help the entrepreneurs and sales persons of today.
Această ediţie a cărţii este publicată special pentru românii din diaspora.
Citiţi cărţi în limba română! Veţi fi mai aproape de casă, de ţară.
Comandaţi cartea de pe site-ul Amazon corespunzător ţării în care locuiţi şi nu veţi plăti transportul internaţional.
Olimpiu Jurcuţiu, autorul cărţii Arta războiului în afaceri sau Managementul confruntărilor. Pentru suveranul-patron (acţionar), generalul-manager, soldatul-an-gajat. Interpretare după preceptele lui Sun Tzî şi după cele 36 de stratageme Yin-Yang arată
A încerca să transpui principiile "artei războiului" în domeniul afacerilor s-ar putea să nu fie o încercare chiar aşa de anacronică sau de deplasată cum ar putea să creadă unii. Chiar dacă versetele lui Sun Tzî au 2500 de ani, sunt scrise cu cuvintele vremii şi se referă la domeniul militar, utilitatea analizării, interpretării şi valorificării lor prin prisma metodelor şi mijloacele managementului modern poate rezulta din discutarea şi analiza câtorva aspecte.
În primul rând un lucru cert este acela că "arta războiului" este una din cele mai cunoscute şi mai influente cărţi ale Orientului. De când a fost scrisă, ea a fost sursă de inspiraţie şi ghid de comportament pentru generaţii de împăraţi, generali de armată, soldaţi şi oameni de rând atât din China cât şi din restul Asiei. Astfel, preceptele artei militare ale lui Sun Tzî au fost utilizate şi se împletesc cu evenimentele istorice şi cu viaţa socială ale vremurilor trecute şi se perpetuează în prezent ca şi model de analiză şi acţiune.
În al doilea rând, dacă acceptăm faptul că mediul istorico-socio-cultural şi familial în care cresc oamenii le influenţează comportamentul şi activitatea la maturitate, atunci putem accepta şi faptul că managerii din zona Orientului Îndepărtat au crescut şi au fost influenţaţi de preceptele lui Sun Tzî şi ca atare efectuează actul managerial şi acţionează având în minte şi în atitudine ceea ce au învăţat.
Cel de al treilea aspect demn de remarcat este acela că influenţa preceptelor "artei războiului" se poate regăsi nu doar în rezultatele economice ale firmelor din zona Orientului îndepărtat, ci şi în mişcările de piaţă pe care acestea le fac. Chiar stilul de negociere al reprezentanţilor companiilor este modelat după principiile "artei războiului" şi a "celor 36 de stratageme" şi are ca scop atingerea unor obiective economice ce îşi regăsesc corespondentul în tacticile militare.
Chiar dacă sunt folosite ca şi citate sau aforisme, versetele lui Sun Tzî şi cele 36 de stratageme sunt folosite şi ca metode de gândire, acţiune şi analiză managerială.
Sunteţi întreprinzător? Lucraţi în sales sau/şi marketing? Această carte vă este indispensabilă! Comandaţi acum!