סלמון הוא מקור טוב לחומצות שומן אומגה 3, שעוזרות לשמור על בריאות הלב והמוח שלך, מבלי להיות עשיר בשומנים. הוא עשיר בויטמינים Bcomplex, מעט מינרלים, ויכול להוסיף כמות ניכרת של ויטמין D לצריכה היומית שלך.
סלמון מכיל גם אסטקסנטין, קרוטנואיד שקשור לויטמין A ומאמינים שיש לו תכונות נוגדות חמצון ומעוררות חיסון.1
לפעמים, הכנת מזון בדרכים מסוימות יכולה להוסיף קלוריות משומנים או סוכרים נוספים. הנה הצצה לשש דרכים בריאות להגשת סלמון, המעניקות לך שפע של אפשרויות, לא משנה מהי שיטת הבישול המועדפת עליך
סלמון צלוי
בישול בגריל נחשב לבריאות משום שהוא אינו מצריך תוספת של שומן נוסף, מלבד מעט ציפוי שמן על הגריל עצמו. סלמון מושלם לגריל, במיוחד כאשר משווים אותו לדג לבן, מכיוון שהבשר נשאר מוצק בזמן הבישול ואינו מתפרק.
סלמון עלום
צייד כרוך בבישול הסלמון בנוזל שמתבשל בעדינות במחבת על הכיריים שלך. אפשרות אחת היא לבשל אותו במים שמתובלים בעשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך, או שאתה יכול לשפוך את הדג ביין או במרק.
סלמון אפוי
פילה סלמון וסטייקים ניתן לאפות בתנור שלך, ואתה יכול לאפות אותם בתבנית או בנייר אפייה. שימוש בנייר פרגמנט עוזר למנוע מהדג להידבק ובמקביל מפשט את הניקוי.
סלמון מעושן
בסלמון מעושן אין הרבה מחומצות השומן אומגה 3 כמו בסלמון טרי או משומר, אבל זה עדיין יכול להיות מזון בריא. מכינים אותו על ידי ריפוי תחילה של הדג בתמיסת מי מלח, ואז נותנים לו להתייבש מעט. לאחר מכן, הוא מבלה זמן בעשן שנוצר משריפת שבבי עץ במעשנת. סלמון משומר
אחד היתרונות של סלמון משומר הוא שבניגוד לסלמון טרי, הוא לא יתקלקל תוך שבוע אם תשכחו לבשל אותו. יש הרבה מה לומר על הנוחות של דגים משומרים.
סלמון נא
סלמון טרי ונא עמוס בחומצות שומן אומגה 3 ובעל טעם נפלא. סלמון נא מוגש לרוב כסושי או סשימי, אבל אולי תמצאו גם קרפצ'יו סלמון, קרודו או סביצ'ה.